parc lujerului

Pe aceasta pagina voi tine un jurnal al demersurilor privind infiintarea Parcului Lujerului.
Printre altele, voi publica atat scrisorile/petitiile catre autoritatile competente, cat si raspunsurile pe care le voi primi.

UPDATE – 24 iulie 2018 – Am solicitat, din nou, o audiență cu Primarul Sectorului 6.


Buna ziua

Am rugamintea de a imi aproba prezenta solicitare de audienta cu domnul primar, cu privire la propunerea facuta de mine (17.07.2017) privind infiintarea Parcului Lujerului.

Detaliile acestei propuneri le gasiti pe http://www.florinopran.ro/parclujerului/

Detaliile corespondentei purtate le-am publicat pe:

Parcul Lujerului – Demersuri

Precizez faptul ca, pe data de 10 septembrie 2017 am mai transmis o solicitare de audienta cu dl primar, solicitare la care nu am primit raspuns.

Solicit respectuos aprobarea prezentei solictari pentru a purta, in mod documentat, o discutie lamuritoare cu privire la aceasta problema.

Va multumesc,
Florin Opran

UPDATE – 24 iulie 2018 – Primaria Sectorului 6 anunta cu surle si trambite înființarea unui nou parc.

Să ne bucurăm?
Nu chiar.
Nu am informații precise, însă iată care este locația de aproximativ 20.000m2 pe care o bănuiesc:

Cu verde este parcul propus de mine, iar portiunea incadrata cu rosu este particica pe care, banuiesc eu, intentioneaza Primaria sa faca un parculet. Un parculet de aproximativ 20.000 m2 (probabil aproximativ 200m*100m). O mică porțiune care, probabil, ferită de orice intrese private, scutește Primăria de vreun efort real și îi oferă ocazia să se laude că face ceva… pentru cetățeni. Un fragment de parc pentru care Primăria pare să aștepte aplauze, punând bannere prin oras.
Așadar… Aplauze!

UPDATE – 29 noiembrie 2017 – Raspuns întârziat de la Primaria Sectorului 6.
Nu mi s-a transmis nimic referitor la solicitarea mea de audiență cu primarul. Doar mi s-a transmis un mesaj sec cum că terenurile la care fac eu referire nu se află în administrarea Primăriei Sectorului 6. Un mod de a mă trimite la plimbare, în condițiile în care eu încă din solicitarea inițială am precizat că mă aștept să fie întreprinse demersuri ca, indiferent cine este proprietarul respectivelor terenuri (incluzand eventuale exproprieri si retrageri de autorizatii de constructii), proiectul să devină posibil.

Răspunsul Primăriei – Sector 6 poate fi vizualizat aici: Răspunsul Primăriei Sectorului 6

UPDATE – 10 septembrie 2017 – Am transmis urmatorul email catre Primaria Sectorului 6:

Buna ziua

Referitor la propunerea privind infiintarea parcului Lujerului (inregistrata la Primaria Sectorului 6 cu nr. 28006/20.07.2017), propunere pe care am transmis-o si catre Guvernul Romaniei.

In data de 7.08.2017 am primit raspunsul dvs (nr. 3462/07.08.2017).
In data de 1.09.2017 am primit un nou raspuns din partea dumnevoastra (nr. 3961/17.09.2017), ca urmarea a redirectionarii sesizarii mele de catre Guvernul Romaniei catre Primaria Sectorului 6.
In ambele adrese mi-ati comunicat succint: ”am luat cunostinta cele sesizate de catre dumneavoastra, vom analiza si vom face propuneri in consecinta.”

Desigur, faptul ca ati luat cunostinta de cele sesizate de mine (de doua ori) nu imi aduce nicio informatie reala nici mie, nici persoanelor care au devenit interesate de propunerea mea si au inceput sa semneze petitia pe care am lansat-o in mediul online pe aceasta tema:
http://www.florinopran.ro/parclujerului/

Este o tema prea urgenta pentru a o expedia politicos prin adrese formale standardizate. Cu fiecare zi care trece spatiul pe care l-am propus pentru infiintarea parcului este populat cu macarale si schele de constructii).
In acest context, am rugamintea sa imi oferiti informatii concrete privind planurile existente pentru spatiul la care fac referire si demersurile concrete pe care le-ati intreprins in acest sens.
De asemenea, as dori sa ma inscriu in audienta la dl. primar al Sectorului 6. In contextul aceleiasi urgente pe care am invocat-o mai sus, am rugamintea de a face demersurile necesare pentru programarea acestei discutii cat mai curand posibil.

Va multumesc,
Florin Opran
Telefon: ———–

UPDATE – 1 septembrie 2017, ora 16:00 – Am primit cam acelasi raspuns din partea Primariei Sectorului 6, intrucat Guvernul Romaniei directionase tot catre ei petitia mea:

UPDATE – 7 august 2017 – Am primit urmatorul raspuns din partea Primariei Sectorului 6:

PASUL 6 – 24 iulie 2017, ora 22:00 – Am creat o pagina de Facebook pentru promovarea acestei initiative:
https://www.facebook.com/parclujerului/

PASUL 5 – 23 iulie 2017, ora 21:30 – Am lansat o Campanie de strangere de semnaturi, prin intermediul unei Petitii Online:

Semneaza Petitia pentru infiintarea Parcului Lujerului

PASUL 4 – 19 iulie 2017, ora 23:23 – Am transmis aceeasi petitie (prin e-mail) Guvernului Romaniei:
http://gov.ro/ro/contact (adresa de email: drp@gov.ro)

PASUL 3 – 19 iulie 2017, ora 23:17 – Am transmis o Petitie online Primariei Municipiului Bucuresti:
http://www.pmb.ro/contact/petitie/procesat.php

Iata continutul acestei petitii:

Buna ziua

Propun infiintarea unui parc, in zona Lujerului, Militari.

PARCUL LUJERULUI ar putea sa inceapa pe fasia ingusta dintre Cora Lujerului si Plaza Mall si sa continue, pe parcursul vechii cai ferate, pana spre Afi Mall.

Detaliile acestei propuneri le puteti gasi in articolul publicat de mine pe aceasta tema, disponibil pe linkul urmator:

http://www.florinopran.ro/parcul-lujerului/

Precizez ca un astfel de demers trebuie urgentat, dat fiind ca deja anumite portiuni indicate de mine pe harta inclusa in articolul de mai sus sunt vizate de diferite proiecte imobiliare, sau deja au fost ocupate de diverse constructii.

Sper ca aceasta initiativa sa conduca la blocarea oricarei noi constructii si la luarea urgenta a masurilor necesare (incluzand eventuale exproprieri si retrageri de autorizatii de constructii) pentru a asigura perimetrul necesar dezvoltarii unui astfel de proiect, pe care il consider vital pentru cartierul Militari.

Cu aceasta ocazie imi exprim toata disponibilitatea privind o eventuala intalnire pe aceasta tema. Precizez ca aceasta este o scrisoare deschisa pe care o voi publica pe blogul meu si o voi inainta si catre alte autoritati care au datoria, capacitatea ori atributiile de a sprijini astfel de initative.

Inteleg faptul ca exista interese imobiliare importante in zona indicata de mine, insa sunt convins ca, daca exista vointa necesara din partea autoritatilor si constientizarea nu doar a oportunitatii, dar mai ales a necesitatii infiintarii acestui parc, intr-un cartier aglomerat, prafuit si lipsit de spatii verzi decente, pot fi identificate solutii concrete pentru transpunerea acestei idei in realitate.

Astept cu interes raspunsul dvs,
Florin Opran

PASUL 2 – 19 iulie 2017, ora 22:55 – Am transmis o Petitie online Primariei Sectorului 6:
http://www.primarie6.ro/contact/sesizari-si-reclamatii/

PASUL 1 – 17 iulie 2017 – Am publicat un articol documentat, privind infiintarea Parcului Lujerului.