Se pare ca, Primaria Sectorului 6 a aprobat, acum ceva timp…
Un proiect privind infiintarea unei linii verzi de promenada in zona in care am propus eu sa se infiinteze un parc ( Detalii privind propunerea de infiintare a PARCULUI LUJERULUI ). Am 3 probleme cu asta:

PROBLEMA 1: Primaria nu mi-a oferit nicio informatie cu privire la acest proiect, ca raspuns la petitia prin care am propus infiintarea parcului. Raspunsul lor a fost sec, pe sistemul “expediaza-l scurt pe fraier“. Iar aceasta atitudine a Primariei Sectorului 6 este indreptata catre noi toti, care revendicam o stare de normalitate!

PROBLEMA 2: Nu am vazut proiectul, insa consider ca realizarea unei linii verzi de promenada ar fi un ESEC inacceptabil. Avem nevoie de un parc, nu de (inca) o dara verde pe harta. Avem nevoie de SOLUTII REALE pentru PROBLEME REALE!
Imi imaginez ca acea cale de promenada s-ar infiinta acolo unde, din ratiuni obiective, este imposibil sa se mai ridice blocuri. Iata ce concesii minunate ne face Primaria Sectorului 6.

PROBLEMA 3: Daca veti avea rabdare sa urmariti filmul sedintei, veti avea un indiciu privind viziunea Primarului Sectorului 6 privind spatiile verzi. Spune domnia sa ca s-ar bucura pentru fiecare metru patrat de spatiu verde pe care l-ar construi in sectorul 6, in contextul unei propuneri privind “Inierbarea liniilor de tramvai”. Nu am o opinie cu privire la inierbarea liniilor de tramvai, insa vreau sa ii transmit Primarului Sectorului 6 un lucru:
COPIII NOSTRI NU SE VOR JUCA PE LINIILE DE TRAMVAI, DESI IN PREZENT O FAC PE TROTOARE, DIN LIPSA DE PARCURI!

PS: Am aflat de aceasta propunere de pe pagina: www.facebook.com/SalvamParculDreptatii!
Mentioneaza si ei initiativa mea. Se pare ca suntem cateva nuclee de palida initiativa civica. As vrea sa ne coalizam in ceva mult mai intens si mai vocal. Am sa ma gandesc, in sensul acesta, cum pot aduce o contributie care chiar sa conteze!

Asadar…
#SalvamParculDreptatii a facut urmatoarele precizari pe marginea filmului de mai jos:
“În ședința Consiliului Local PS6 din 14 septembrie s-a (re)aprobat organizarea zonei Gara Cotroceni + calea ferată ca promenadă. Gara este industrială și încă există trafic feroviar.

Diana Culescu & co, prin rpr_birou de studii contemporane , propune o “linie verde” prin toată zona industrială/feroviară, între Militari și Drumul Taberei: https://goo.gl/jBJZ9S.

Simultan, un alt proiect, Infiintare Parc Lujerului, care încă așteaptă răspunsuri de la PS6: https://goo.gl/yF58xC, vizează aceeași zonă.”

Sustine initiativa infiintarii Parcului Lujerului semnand petitia de aici:
http://www.florinopran.ro/parclujerului/